← Vissza a hírekhez

Újabb magyar film az erdélyi mozikban: jön a Magasságok és mélységek

Egy hét múlva debütál a romániai mozikban a Magasságok és mélységek, a hajdani hegymászó Erőss Zsolt feleségének fikciós drámája.

Pál Emőke Magasságok és mélységek
Pál Emőke Magasságok és mélységek

2013 májusának végén egy ország figyeli aggódva a híreket, amikor a Mount Everest első magyar meghódítója, Erőss Zsolt a társával együtt eltűnik a Himalájában. Bár mindenki más még reménykedik, felesége, Sterczer Hilda élő adásában jelenti be, hogy felesleges az újabb mentőexpedíciók szervezése. A következő hetekben a média szisztematikusan próbálja megtörni a nő keménységét.

Első egész estés filmjében Csoma Sándor, számos nemzetközi hírű kisfilm rendezője, a megtörtént eseményeket Erőss Zsolt felesége szemszögéből ábrázolja. A film főszereplőjét, Sterczer Hildát a gyergyóremetei származású Pál Emőke, a legendás hegymászót pedig Trill Zsolt alakítja. A filmdráma további szerepeiben Nagy Enikő, Horváth Lajos Ottó, Tankó Erika és Fehér Anna látható. A fényképezésért Tóth Levente, a vágásért Márton Dániel, a zenéért Balázs Ádám, a produceri feladatokért pedig Sümeghy Claudia és Topolánszky Tamás Yvan felelt.

Magasságok és mélységek romániai forgalmazása jövő hét végén kezdődik a következő menetrend szerint:

 • Bukarest – premier előtti bemutató december 10-én a Román Parasztmúzeum mozijában; a vetítés után közönségtalálkozón vesz részt a film főszereplője, Pál Emőke (esemény itt); utána rendszeres vetítések ugyanitt, illetve december 17-én és 19-én vetíti az Elvire Popesco mozi is (jegyek itt)
 • Kolozsvár – december 16-án 18 órakor a Győzelem moziban díszbemutató és közönségtalálkozó Pál Emőkével, Csoma Sándorral, Sümeghy Claudiával és Topolánszky Tamás Yvannal (esemény itt), majd vetítés és közönségtalálkozó Pál Emőkével 20 órától a Művész moziban; később rendszeres vetítések mindkét moziban
 • Csíkszereda – díszbemutató és közönségtalálkozó a Cinema Csíki Moziban december 15-én 20 órától (esemény itt), további vetítések december 22-én (esemény itt), december 28-án, valamint 2023. január 7-én (esemény itt). (A december 15-i, valamint a december 22-i a vetítésre már elfogytak a jegyek!)
 • Sepsiszentgyörgy – Művész mozi by Cityplex – december 14-én 18 órától díszbemutató és közönségtalálkozó Pál Emőkével, Csoma Sándorral, Sümeghy Claudiával és Topolánszky Tamás Yvannal (esemény itt), majd rendszeres vetítések december 16-ától
 • Gyergyóremete – vetítés és közönségtalálkozó Pál Emőkével december 18-án 15 órától (esemény itt)
 • Marosvásárhely – december 15-én 18 órától premier előtti vetítés a Szűcsök bástyájában a marosvásárhelyi polgármesteri hivatallal közösen megszervezett Csütörtök a múzeumban program keretében (esemény itt)
 • Temesvár – Győzelem mozi – rendszeres vetítések december 16-ától
 • Nagyvárad – Cinema Palace – rendszeres vetítések december 16-ától
 • Kézdivásárhely – Vigadó – egyszeri vetítés december 17-én
 • Gyergyószentmiklós – egyszeri vetítés a Salamon Ernő Gimnázium dísztermében december 16-án 19 órától (esemény itt)
 • ResicabányaKaránsebesPetrozsény – rendszeres vetítések december 16-ától
 • Nagyszeben – 2023 januárjában, a Ion Besoiu Kulturális Központban (vetítési időpontok hamarosan)
 • Székelyudvarhely – 2023. január 8. (esemény itt)

A film már november végén felkúszott a második „nyolcezres csúcsra”: kizárólag magyarországi forgalmazása során már ekkor több mint 16 000 nézőnél tartott, amivel a Nemzeti Filmintézet elsőfilmeket támogató Inkubátor Programjának harmadik legsikeresebb filmje lett.

A film romániai forgalmazója a Filmtett Egyesület, a hivatalos román címverzió: Vârfuri și abisuri.

Pál Emőke Magasságok és mélységek
Pál Emőke Magasságok és mélységek

A film

Magasságok és mélységek

magyarfilmdráma98'202212+

Hilda kénytelen tehetetlenül követni hegymászó férje, Erőss Zsolt tragikus halálát. A tragédia után meg kell találnia saját személyiségét, hogy elkezdhesse lerakni új élete alapjait.

Tovább