← Înapoi la știri

Un nou film maghiar în cinematografele din România: Vârfuri și abisuri

Vârfuri și abisuri, drama despre soția fostului alpinist Zsolt Erőss, va debuta în cinematografele din România peste o săptămână.

Emőke Pál în Vârfuri și abisuri
Emőke Pál în Vârfuri și abisuri

La sfârșitul lui mai 2013, o țară întreagă a urmărit cu nerăbdare știrile când primul cuceritor maghiar al Muntelui Everest, Zsolt Erőss (Zsolt Trill), a dispărut în Himalaya împreună cu însoțitorul său. Deși toți ceilalți sunt încă plini de speranță, soția sa Hilda Sterczer (Emőke Pál) anunță în transmisiune directă că nu este necesar să organizeze noi expediții de salvare. În primul său lungmetraj, Sándor Csoma, regizorul mai multor scurtmetraje de renume internațional, portretizează evenimentele petrecute din perspectiva soției lui Zsolt Erőss.

Filmul va rula după programul următor:

  • Cluj – 16 decembrie: proiecție de gală și Q&A la Cinema Victoria, iar tot în data de 16 decembrie, de la ora 20 proiecție și Q&A la Cinema ARTA, din 16 decembrie proiecții la ambele cinematografe
  • Miercurea-Ciuc - 15 decembrie proiecție de gală și Q&A la Cinema Csíki Mozi (proiecție sold-out), alte proiecții în 22 (proiecție sold-out), 28 decembrie și 7 ianuarie
  • Remetea - 18 decembrie, ora 15 proiecție și Q&A cu actrița Emőke Pál (eveniment)
  • Târgu Mureș - Cetatea Târgu Mureș, Bastionul Blănarilor, 15 decembrie, ora 19 (proiecție sold-out) și ora 21
  • Odorheiu Secuiesc - proiecție în data de 7 ianuarie 2023 
Emőke Pál în Vârfuri și abisuri
Emőke Pál în Vârfuri și abisuri

Filmul

Vârfuri și abisuri

maghiardramă98 min.2022AP 12

Hilda este nevoită să urmărească neputincioasă moartea tragică a soțului ei alpinist Zsolt Erőss. După tragedie, ea trebuie să-și găsească propria identitate pentru a începe să pună bazele noii sale vieți.

Mai mult