← Vissza a hírekhez

Ülj be a Hat hét premier előtti vetítésére Kolozsváron!

Egy héttel a magyarországi mozipremier után Erdélyben is meg lehet nézni Szakonyi Noémi Veronika Hat hét című filmdrámáját.

Hat hét
Hat hét

Ma este 8 órai kezdettel a kolozsvári Győzelem moziban, jövő szerdán, április 5-én a Művész moziban, szintén este 8 órától lehet premier előtti vetítésen megnézni a Hat hét című magyar filmet. A szerdai vetítést követő online közönségtalálkozón a film rendezője és forgatókönyvírója, Szakonyi Noémi Veronika és Vincze Máté válaszol a nézők kérdéseire. A két kivételes alkalom után mindkét mozi rendszeres vetítéseket is műsorra tűzött.

A román nyelven feliratozott film április 7-én kerül hivatalos moziforgalmazásba Romániában: Sepsiszentgyörgyön a Művész mozi by Cityplex, Maroshévízen a Cinema Călimani 3D, Temesváron a Győzelem mozi tűzte műsorra. Az aradi Művész moziban egyszeri vetítésen lehet megtekinteni április 7-én, és a Maros Megyei Múzeum is beütemezett egy egyszeri vetítést Marosvásárhelyen, április 13-án, 18 órától. A film április 13-án debütál Csíkszeredában a Csíki Moziban, később rendszeres vetítéseken is nézhető lesz.

Hat hét főszereplője egy lobbanékony középiskolás, Zsófi, aki örökbe adja újszülött gyermekét egy régóta várakozó párnak. A szülést követően azonban kétségek merülnek fel benne. A magyar törvények szerint hat hete van, hogy meggondolja magát.

A szarajevói versenyprogramban debütált és számos másik nemzetközi filmfesztiválon sikerrel vetített film Szakonyi Noémi Veronika első egészestés alkotása, főszerepét Román Katalin játssza. A film producere Romwalter Judit, operatőre Dévényi Zoltán, vágója Hargittai László és Vághy Anna, zenéjét Sperling Andor szerezte. A filmet Romániában a Filmtett Egyesület forgalmazza.

Hat hét
Hat hét

A film

Hat hét

magyarfilmdráma95'202212+

Díjnyertes dráma a nyílt örökbeadás érzelmi hullámvasútjáról egy tinédzser lány szemszögéből.

Tovább