← Vissza a hírekhez

Premier előtt vetítik Sepsiszentgyörgyön a Zanox – Kockázatok és mellékhatások című vígjátékot

Magyar filmnapok kezdődnek ma a sepsiszentgyörgyi Művész moziban. A jövő csütörtökön záruló program részeként premier előtti vetítésen lehet megnézni a Zanox – Kockázatok és mellékhatások című vígjátékot.

Premier előtt vetítik Sepsiszentgyörgyön a Zanox – Kockázatok és mellékhatások című vígjátékot

Vasárnap, január 22-én és szerdán január 25-én 20:30-as kezdettel vetíti a Művész Mozy By Cityplex Baranyi Benő első egészestés alkotását, a Zanox – Kockázatok és mellékhatások című, sci-fi elemekkel átszőtt romantikus vígjátékot.

A sztori szerint a kétes eredetű házipálinkák sok fejfájást okoznak, a Zanox nevű kísérleti szerrel viszont lehetővé teszik az időutazást. Ráadásul más piákkal ellentétben nem előre, hanem a múltba. Misivel is ez történik, akit a következő reggelen a másnaposság helyett ismét az érettségi vár. A szokatlan helyzettel élve Misi bátrabban kezdeményez Jankánál, akibe régóta szerelmes, megpróbál megakadályozni egy gyilkosságot, és a töri tételt is átnézi, amit húzni fog. Arra viszont nem gondol, hogy mennyi mindennek kell a helyén lennie ahhoz, hogy napját valóban a legjobbá alakítsa, miközben vészesen fogy az időutazás üzemanyaga, a házipálinka.

Zanox főszerepét egy fiatal erdélyi színész, Bálint Előd játssza, legfontosabb mellékszerepében pedig Hatházi Andrást láthatjuk, akit szintén nem kell bemutatni az Erdélyben színházba és/vagy moziba járó közönségnek.

A filmet 15+-os korhatár-besorolással, eredeti nyelven és román nyelvű felirattal vetítik. Hivatalos romániai moziforgalmazása február 3-án kezdődik.

Aki még nem látta, a sepsiszentgyörgyi vetítéssorozat alkalmával bepótolhatja többek közt A játszma című kémthillert és a Magasságok és mélységek című, Erőss Zsolt hegymászó és felesége, Sterczer Hilda történetét feldolgozó filmdrámát is.

Premier előtt vetítik Sepsiszentgyörgyön a Zanox – Kockázatok és mellékhatások című vígjátékot

A film