← Vissza a hírekhez

Jövő héttől Erdélyben is lesz Magyarázat mindenre

Két premier előtti vetítésen mutatkozik be Kolozsváron a Magyarázat mindenre. Reisz Gábor Velencében díjazott harmadik nagyjátékfilmjét október 27-étől vetítik a romániai mozik.

Jelenetfotó Magyarázat mindenre
Jelenetfotó Magyarázat mindenre

Október 24-én és 25-én, kedden és szerdán közönségtalálkozóval egybekötött premier előtti vetítésen lehet megnézni a Velencei Nemzetközi Filmfesztivál Orizzonti szekciójának fődíjával kitünetett Magyarázat mindenre című magyar filmdrámát a kolozsvári Győzelem moziban. Mindkét vetítésen jelen lesz a film rendezője, Reisz Gábor, hangmestere, Balogh Péter, valamint Hatházi Rebeka, akinek ez az első nagyjátékfilmes szerepe. (A vetítések közösségi oldala elérhető itt és itt.)

A két díszvetítést követően, október 27-étől rendszeresen játssza a filmet a kolozsvári Győzelem mozi és a Művész mozi is, ezen kívül a csíkszeredai Csíki mozi (esemény a facebookonjegyek itt), a sepsiszentgyörgyi Művész mozi és a temesvári Győzelem mozi is.

A fővárosi Román Parasztmúzeum mozija november 1-jétől ütemezett be rendszeres vetítéseket a filmből (a november 1-jei vetítés facebook-eseményejegyek itt), és a Magyarázat mindenre lesz a marosvásárhelyi AlterNative Nemzetközi Rövidfilm zárófilmje (a vetítés november 4-én 20 órakor, a díjkiosztó gála után kezdődik).

A filmet egyszeri vetítésen meg lehet még nézni Nagyszebenben az ESTE Film sorozat részeként, a brassói Astra moziban, valamint az aradi Művész moziban – részletekért érdemes követni az intézmények műsorát.

Jelenetfotó Magyarázat mindenre
Jelenetfotó Magyarázat mindenre

A film

Magyarázat mindenre

magyarfilmdráma151'202315+

A két részre szakadt társadalom feszültségei felszínre törnek, amikor Ábel történelemérettségije országos botrányba torkollik.

Tovább