← Înapoi la știri

Corset pe shortlist-ul pentru premiul Oscar - cel mai bun film străin!

Academia Americană de Film a anunțat ieri nominalizările pentru Premiile Oscar din 2022: Corset, propunerea Austriei pentru Oscar, rămâne în concurs pentru premiul pentru cel mai bun film străin.

Vicky Krieps în Corset
Vicky Krieps în Corset

Împărăteasa Elisabeta a Austriei este admirată pentru frumusețea ei, iar stilul ei unic declanșează adevărate frenezii în modă. În 1877 „Sisi” împlinește 40 de ani, și este forțată să se conformeze unei imagini publice care o încorsetează din ce în ce mai strâns, în toate sensurile. Existența ei se reduce la un rol strict reprezentativ la curtea imperială, deși Elisabeta și-a dorit o viață plină de activități și provocări. Dorința ei profundă de cunoaștere și pofta de viață nu o lasă să renunțe la visurile ei, și în curând se găsește într-o stare de zbucium interior. Pleacă din Viena spre Anglia și Bavaria, unde va vizita prieteni vechi și iubiți de odinioară, căutând aventuri și energia tinereții. Știe că pe viitor i se vor impune decenii întregi de obligații și ceremonii golite de sens, dar ea se revoltă împotriva propriei imagini hiperbolizate și croiește un plan prin care să-și exprime adevărata identitate.

Filmul a avut premiera anul acesta, în competiția Un certain regard a Festivalului de la Cannes, unde juriul a premiat interpretarea extraordinară a lui Vicky Krieps, care joacă rolul principal. Corset a câștigat de atunci multe premii internaționale, inclusiv premiul Academiei Europene de Film: Vicky Krieps a fost desemnată cea mai bună actriță europeană a anului.

Lista scurtă pentru nominalizări la Oscar 2023 este disponibilă pe site-ul academiei. Titlurile finaliste vor fi anunţate pe 24 ianuarie 2023. Cea de-a 95-a gală de decernare a premiilor Oscar va avea loc pe 12 martie 2023 la Dolby Theatre din Hollywood. 

Vicky Krieps în Corset
Vicky Krieps în Corset

Filmul

Corset

austriacfrancezgermandramă istorică113 min.2022N-15

O reflecție îndrăzneață despre rolurile unei femei în Europa secolului al XIX-lea

Mai mult