← Înapoi la știri

Corset este nominalizat la Premiile Academiei Europene de Film în trei categorii

În această după-amiază, Academia Europeană de Film a publicat lista nominalizaților din acest an la Premiile Academiei Europene de Film: Corset este printre cele mai bune cinci filme ale anului.

Corset
Corset

Împărăteasa Elisabeta a Austriei este admirată pentru frumusețea ei, iar stilul ei unic declanșează adevărate frenezii în modă. În 1877 „Sissi” împlinește 40 de ani, și este forțată să se conformeze unei imagini publice care o încorsetează din ce în ce mai strâns, în toate sensurile. Existența ei se reduce la un rol strict reprezentativ la curtea imperială, deși Elisabeta și-a dorit o viață plină de activități și provocări. Dorința ei profundă de cunoaștere și pofta de viață nu o lasă să renunțe la visurile ei, și în curând se găsește într-o stare de zbucium interior. Pleacă din Viena spre Anglia și Bavaria, unde va vizita prieteni vechi și iubiți de odinioară, căutând aventuri și energia tinereții. Știe că pe viitor i se vor impune decenii întregi de obligații și ceremonii golite de sens, dar ea se revoltă împotriva propriei imagini hiperbolizate și croiește un plan prin care să-și exprime adevărata identitate.

Coproducția austro-luxemburgo-germană-franceză a fost nominalizată astăzi pentru cel mai bun film european de către Academia Europeană de Film. Corset a mai primit nominalizări la alte două categorii: regizoarea sa, Marie Kreutzer, poate câștiga titlul de cel mai bun regizor european, iar Vicky Krieps, în rolul principal, poate câștiga titlul de cea mai bună actriță europeană.

Filmul distribuit de Asociația Filmtett poate fi vizionat în cinematografele din România din 2 decembrie.

 

Corset
Corset

Filmul

Corset

austriacfrancezgermandramă istorică113 min.2022N-15

O reflecție îndrăzneață despre rolurile unei femei în Europa secolului al XIX-lea

Mai mult