← Vissza a hírekhez

Prikler Mátyás Hatalma a romániai mozikban

Január 26-ától vetítik a mozik a Hatalom című szlovák-magyar politikai thrillert, amelynek főszerepét Hajdu Szabolcs alakítja.

Jelenetfotó Hatalom
Jelenetfotó Hatalom

Egy fiatal hajtó halálosan megsérül befolyásos politikusok egy nem hivatalos vadászatán. A nyomozásban részt vesz egy ügyvéd, egy idealista miniszter, az áldozat gyászoló családja, egy független újságíró és egy nyers modorú rendőr is. Mindannyian segítenek az igazság felfedésében, vagy igyekeznek elrejteni azt mindenáron. Erről szól a Hatalom, a felvidéki Prikler Mátyás (Köszönöm, jól) második egészestés alkotása, amely 88 feszült percben mesél a címbeli fogalom különféle arcairól.

A film forgatókönyvét Marek Lescák és Prikler Mátyás jegyzi, operatőre Pálos Gergely, vágója Matej Beneš. A produceri feladatokon a rendező és Zora Jaurova osztozott.

Hatalmat premier előtt vetíti a január 23-án 18:30-tól a sepsiszentgyörgyi Művész mozi a Magyar Filmnapok alkalmával (január 26-ától ugyanitt rendszeres vetítéseket szerveznek a filmből).

Kolozsváron, szintén premier előtt, január 24-én lehet megnézni a filmet a Művész moziban, 25-én pedig a Győzelem moziban. Mindkét mozi rendes műsorában szerepelni fog a film január 26-ával kezdődően, ahogy a bukaresti Román Parasztmúzeum mozijában is.

Besztercén január 26-ával kezdődően szerepel a film a "Dacia" Kulturális Központ műsorán.

A Csíki Mozi február 4-én 16 órai kezdéssel tűzte műsorra a filmet. 

A kézdivásárhelyi Vigadó Művelődési Központ február 12-én tűzte műsorra a Hatalmat. További vetítési helyszínekért és időpontokért érdemes figyelni a romániai forgalmazó, a Filmtett Egyesület honlapjait.

A filmet minden helyszínen eredeti szlovák és magyar nyelven, román felirattal vetítik.

Jelenetfotó Hatalom
Jelenetfotó Hatalom

A film

Hatalom

csehszlovákmagyarfilmdrámathriller88'202312+

Politikai thriller a hatalom természetéről

Tovább