← Înapoi la știri

„O femeie extraordinară într-o epocă extraordinară”: Corset debutează în cinematografele din România la începutul lunii decembrie

Câștigător la Cannes și nominalizat la Oscar, filmul lui Marie Kreutzer debutează peste o săptămână în România.

Foto
Foto

Împărăteasa Elisabeta a Austriei este admirată pentru frumusețea ei, iar stilul ei unic declanșează adevărate frenezii în modă. În 1877 „Sissi” împlinește 40 de ani, și este forțată să se conformeze unei imagini publice care o încorsetează din ce în ce mai strâns, în toate sensurile. Existența ei se reduce la un rol strict reprezentativ la curtea imperială, deși Elisabeta și-a dorit o viață plină de activități și provocări. Dorința ei profundă de cunoaștere și pofta de viață nu o lasă să renunțe la visurile ei, și în curând se găsește într-o stare de zbucium interior. Pleacă din Viena spre Anglia și Bavaria, unde va vizita prieteni vechi și iubiți de odinioară, căutând aventuri și energia tinereții. Știe că pe viitor i se vor impune decenii întregi de obligații și ceremonii golite de sens, dar ea se revoltă împotriva propriei imagini hiperbolizate și croiește un plan prin care să-și exprime adevărata identitate.

Programul proiecțiilor „Corset”, filmul propus de Austria la Premiile Oscar 2023 (Cel mai bun film străin) din data de 2 decembrie:

Foto
Foto

Filmul

Corset

austriacfrancezgermandramă istorică113 min.2022N-15

O reflecție îndrăzneață despre rolurile unei femei în Europa secolului al XIX-lea

Mai mult