← Înapoi la știri

Larry intră în cinematografele din România de săptămâna viitoare

Lungmetrajul de debut al lui Szilárd Bernáth, premiat la festivaluri internaționale și distins cu Premiile Criticilor de Film din Ungaria, va fi proiectat la București și în zece orașe din România.

Still
Still

Personajul principal din Larry este Ádám (Benett Vilmányi), un băiat de la țară, în vârstă de 21 de ani, care se simte rușinat de faptul că se bâlbâie. El trăiește într-o răceală tensionată, dar intimă, cu tatăl său, cândva violent (Szabolcs Thuróczy), care acum și-a găsit refugiu în religie. Ádám nu-și găsește locul până când își dă seama că muzica rap - sub numele de scenă Larry - îl poate ajuta să se exprime și să-și înfrunte frustrările neputinței. Versurile sale explicite și pline de furie atrag atenția tinerilor din zonă, iar el capătă un nivel neașteptat de popularitate online. Un concurs național de talente ar putea fi descoperirea sa, dar mai întâi trebuie să preia controlul asupra propriei vieți.

Proiecții în România
 
 • București - proiecție în avanpremieră la Cinema Muzeul Țăranului Român pe 30 aprilie la ora 18:00 (eveniment aici, bilete aici) și proiecție în avanpremieră la Cinema Elvire Popesco pe 2 mai la ora 18:00 (eveniment aici, bilete aici)
 • Craiova - proiecții regulate la Cinema Patria din 5 mai (bilete aici)
 • Cluj - premieră de gală și întâlnire cu publicul cu Szilárd Bernáth și Benett Vilmányi la Cinema Arta pe 2 mai, urmată de proiecții regulate la același cinematograf (eveniment aici) și proiecții regulate la cinematograful Victoria din 5 mai (eveniment aici)
 • Bistrița - proiecții regulate la Cinema Dacia din 5 mai 
 • Sibiu - o singură proiecție pe 10 mai, în cadrul ESTE Film Festival, în sala mică a Centrului Cultural Ion Besoiu (bilete aici)
 • Miercurea Ciuc - o proiecție la Cinema Csíki Mozi pe 6 mai, de la ora 20 (eveniment aici, bilete aici)
 • Sfântu Gheorghe - proiecții regulate la Cinema Arta by Cityplex din 5 mai
 • Târgu Secuiesc - o proiecție la Casa de Cultură Vigadó pe 26 mai
 • Timișoara - proiecții regulate la cinematograful Victoria din 4 mai
 • Arad - o proiecție la Cinematograful Arta din 5 mai
 • Botoșani - proiecții regulate la cinematograful Unirea din 5 mai
Scenariul filmului Larry a fost scris de Szilárd Bernáth și Gergő Nagy V., directorul de imagine este Dávid Hartung, editorul este Tamás Szabó, iar muzica a fost compusă de Andor Sperling. Filmul este produs de András Muhi și Gábor Ferenczy.
 
Larry a avut premiera la Festivalul Internațional de Film de la Tallinn, în noiembrie anul trecut, și a câștigat premiile pentru Cel mai bun film de debut și Cel mai bun film de tineret la Cottbus. Criticii maghiari de film au acordat patru premii: Larry a fost votat cel mai bun film de debut maghiar al anului trecut, dar a câștigat și premiile pentru Cel mai bun actor în rol principal și Cea mai bună actriță într-un rol secundar, respectiv Cel mai bun actor într-un rol secundar.
 
Larry este distribuit în România de Asociația Filmtett. Filmul este disponibil în toate locațiile în limba originală cu subtitrare în limba română.
Still
Still

Filmul

Larry

maghiardramă108 min.2022N-15

Debutul regizoral al lui Szilárd Bernáth despre rapperul din provincie.

Mai mult