← Înapoi la știri

Filmul lui Szabolcs Hajdu va debuta online

Treasure City, cel mai recent film al lui Szabolcs Hajdu debutează pe platforma Vimeo, în data de 23 aprilie 2020.  Este primul film maghiar care are premierul online. Filmul a fost realizat în cadrul unui proiect educațional, în colaborarea Látókép-Production cu Asociația Filmtett din Cluj.

Scenă din film
Scenă din film

Echipa lui Szabolcs Hajdu a găsit o soluție inovativă pentru prezentarea peliculei: filmul va debuta în data de 23 aprilie în Ungaria și în România pe platforma Vimeo. Din cauza închiderii cinematografelor, realizatorii filmului au fost nevoiți să distribuie filmul pe o platformă online.

Filmat în mare parte la Cluj, Treasure City este un film de antologie, format din mai multe povești conectate. Se ocupă de aspectele dominației și dependenței, la limita dintre ficțiune și realitate, fie că e vorba de relația de cuplu, de prietenie, relație părinte-copil sau de cea între stat și cetățean. Acțiunea filmului se petrece într-o singură noapte și este alcătuită din mai multe povești principale: conflictul dintre un preot protestant și familia lui; aventurile fiicei adolescente a unei activiste politice; criza căsătoriei unui actor de vârstă mijlocie și povestea unui director de teatru de renume și tânăra lui protejată.

Scenă din film
Scenă din film

Filmul

Treasure City

maghiardramă92 min.2020AP 12

Un film de antologie despre realitățile incomode ale unei societății est-europene.

Mai mult