← Vissza a hírekhez

Ettől sem leszek ép: slam poetry pályázat

A Filmtett Egyesület slam poetry pályázatot hirdet a Larry című film romániai bemutatója alkalmából erdélyi versenyzők számára.

Larry plakát
Larry plakát

A téma Bernáth Szilárd Larry című filmjének egyik kulcsmondata: „Ettől sem leszek ép”. A film története: a juhpásztorként tengődő, 21 éves Ádám (Vilmányi Benett) magának való vidéki fiú, aki szégyelli dadogását. Feszült, mégis meghitt hidegségben él egykor erőszakos, mára a vallásban menedéket lelt és megszelídült édesapjával (Thuróczy Szabolcs). Ádám egészen addig nem találja a helyét, amíg rá nem ébred, hogy a rapzene segítségével – Larry művésznéven – kifejezheti magát, és szembenézhet a tehetetlenségből fakadó frusztrációival. Explicit, dühtől fűtött szövegeire felfigyelnek a helyi fiatalok, majd váratlan mértékű népszerűségre tesz szert a neten. Egy országos tehetségkutató lehet számára a kitörési lehetőség, ám ehhez előbb a kezébe kell vennie a saját élete feletti irányítást.

A film előzetesehttps://www.youtube.com/watch?v=VIpThUtFYDQ

A feladat: írj egy rövid szöveget arról, hogy „mitől nem vagy ép”, vagyis hogy mi az, ami testi-lelki „épségedet” bármilyen formában zavarja – személyes megpróbáltatásaidról, a téged személyes és társadalmi szinten egyaránt foglalkoztató, zavaró, dühítő, frusztráló jelenségekről. Készíts egy videót, amelyben előadod az alkotásodat.

Fontos, hogy saját művedet add elő, melynek hossza nem haladja meg a 2 percet! Egyéni és csoportos nevezéseket is elfogadunk. A versenyre egy versenyző legtöbb két művel nevezhet. Korhatár: betöltött 16 év.

A videót töltsd fel valamelyik fájl- vagy videómegosztó (Google Drive, YouTube, stb.) oldalra és küldd el nekünk. A videót az alábbi e-mail-címre várjuk: filmtett@filmtett.roAz e-mail tárgyához kérjük írjátok be: „Ettől sem leszek ép!”, az e-mailben kérjük feltüntetni a pályázó nevét, lakóhelyét és életkorát is.

fődíj: 300 lej. A legjobb három alkotást levetítjük a bemutató előtt, alkotóikat meghívjuk a vetítésre és a közönségtalálkozóra, valamint dedikált plakátot is nyerhetnek. Nevezés és a videó beküldésének határideje: 2023. április 27.

Eredményhirdetés és díjazás Larry kolozsvári bemutatója keretében 2023. május 2-án, a Művész moziban.

Larry plakát
Larry plakát

A film

Larry

magyarfilmdráma108'202215+

Bernáth Szilárd bemutatkozó rendezése a népszerű rapperré váló Larryről. 

Tovább