← Vissza a hírekhez

December 10-én debütál a Toxikoma

December 10-én debütál nyolc romániai városban Herendi Gábor legújabb közönségfilmje, a Toxikoma. Az alkotás bizonyos értelemben hazatér: két jelentős szerepét is erdélyi származású színész – Bányai Kelemen Barna és Török-Illyés Orsolya – alakítja.

Jelenet a filmből
Jelenet a filmből

„Generációja egyik legnépszerűbb és legfoglalkoztatottabb magyar színésze, Szabó Győző 2012-ben állt a nyilvánosság elé drogos múltjával: a Toxikoma című önéletrajzi kötetében tíz év szerhasználatról és a leszokás küzdelméről írt. A bestsellerré vált kötet után a filmváltozat is joggal tart számot az érdeklődésre, hiszen a színész executive producerként alapozta meg a munkát, a film rendezője pedig az ő és a rendszerváltás utáni magyar film legnagyobb közönségsikereinek (Valami Amerika 1–3., Magyar Vándor, Kincsem) rendezője, Herendi Gábor lett, míg a két főszerepet két rangos, elsősorban színházi körökből ismerős színész, Molnár Áron és Bányai Kelemen Barna kapta” – írtuk a filmről idén júniusban (teljes kritikánk itt).

A 18-as korhatárral forgalmazott filmdráma hamarosan több romániai moziban is elérhetővé válik: december 10-i, kolozsvári premierje a Győzelem (Victoria) moziban lesz. Az este 8-kor kezdődő vetítésen és az azt követő közönségtalálkozón részt vesz a film egyik kulcsszerepét alakító Török-Illyés Orsolya. A filmet december 13-án, 14-én s 16-án lehet még megnézni a kincses városban. (A vetítések Facebook-eseménye elérhető itt.) Szintén december 10-én vetíti a Toxikomát a bukaresti Európa mozi és a craiovai Patria mozi is. A bukaresti Román Parasztmúzeumban 10-én és 12-én lehet majd beülni a Toxikomára (az esemény a Facebookon, itt). Nagyszebenben a Művész moziban december 10-én mutatják be a Toxikomát.

A filmbeli Szabó Győző és Csernus Imre összecsapása a pszichiátrián Székelyföldön is nézhető lesz: a Csíki mozi december 10-én, 11-én és 12-én vetíti (a vetítések Facebook-eseménye elérhető itt, jegyek a bilete.ro-n), szintén jövő péntekre tűzte műsorára a Vigadó Művelődési Ház Kézdivásárhelyen (Facebook-esemény itt), a Kovásznai Művelődési Ház és a székelykeresztúri mozi. A székelyudvarhelyi Művelődési Házban szintén bemutatják még karácsony előtt (az időpontokat később közlik), a sepsiszentgyörgyi Művész mozi pedig többször is vetíti december 10-ével kezdődően. Marosvásárhelyen a Cineplexxben december 16-án (Facebook-esemény itt) debütál a film.

Jelenet a filmből
Jelenet a filmből

A film

Toxikoma

magyarfilmdráma124'202118+

A drogos alfahím és az istent játszó pszichiáter egymásnak feszülése és baráttá válása  

Tovább