Filme

1945
Brazilienii
Cu inima curată

Știri

1945: un thriller necruțător în Ardeal

1945: un thriller necruțător în Ardeal

Proiecția de gală a filmului lui Ferenc Török, premiat până în prezent la 13 festivaluri internaționale de film, va avea loc vineri la Târgu Mureș, sâmbăta la Cluj-Napoca, pe 12 noiembrie la Oradea, iar pe 13 noiembrie la București – filmul maghiar ce a ajuns recent în distribuția cinematografelor românești, va fi însoțit de către creatori în aceste patru orașe.

7 noiembrie 2017

Brazilienii în cinematografele românești

Brazilienii în cinematografele românești

Din nou un film maghiar ajunge în distribuția cinematografică din România: începând de vineri, 13 octombrie cinematografele din nouă orașe românești vor rula comedia lui Csaba M. Kiss și  Gábor Rohonyi, ce poartă titlul Brazilienii.

12 octombrie 2017

Filmul 1945 a fost premiat în Olanda

Filmul 1945 a fost premiat în Olanda

Filmul lui Ferenc Török a câștigat marele premiu la Film by the Sea, în Vlissingen. În competiția acestui festival participă deseori filme maghiare, dar este pentru prima oară când un film maghiar este distins în cadrul festivaluilui cu un premiu.

18 septembrie 2017

Filmul 1945 a câștigat marele premiu la un festival austriac

Filmul 1945 a câștigat marele premiu la un festival austriac

Filmul lui Ferenc Török a fost premiat la Freistadt, la a 30-ea ediție a festivalului Der Neue Heimatfilm.

29 august 2017

Despre noi

Asociația Filmtett a fost înființată în 2005 la Cluj-Napova. Are ca scop publicarea revistei online Filmtett – care a fost înființată 5 ani mai devreme, și care apare în format online începând din 2008 –, precum și organizarea anuală a taberei de creație Filmtett Worshop și a festivalului Filmtettfeszt Zilele Filmului Maghiar. Asociația noastră se ocupă Egyesületünk și de lansarea unor cărți de specialitate, organizarea altor ateliere, concursuri și evenimente cinematografice.

Ne ocupăm de distribuție de filme din anul 2016; ideea a răsărit din experianța adunată în timpul organizării în 12 orașe a festivalului Filmtettfeszt Zilele Filmului Maghiar. În cadrul acestuia, de ani de zile avem ca scop accentuat prezentarea unor filme maghiare de înaltă calitate artistică publicului din România, iar distribuția propriu-zisă, în cinematografe asigură posibilitatea ca spectatorul român să aibă acces „cotidian” la aceste opere, să le poată viziona și în afara festivalurilor.

Célunk tehát évente legalább két-három magyar filmet bemutatni a romániai mozikban: a művészi igényű alkotásokból és közönségsikerekből válogatjuk össze a legjobbakat.

Contact

Asociația Filmtett
Adresă: 400038 Cluj-Napoca, str. Horea nr. 4/18
E-mail: distribution@filmtett.ro
Nr. tel.: 0728-262-023